2021 m. gegužės 10 d., pirmadienis

keptos iberico kiaulienos dešrelės

Maltos mėsos dešreles labai mėgstu, nors mėsos valgome vis mažiau, geros dešrelės visada yra puikus pasirinkimas - greitas ir lengviau kramtomas maistas :)
Kartais dešeles perkame ir prekybcentryje, bet nusipirkus mėsinėje kokių įdomesnių - iberico kiaulienos ar aštresnių chorizo, bus dar gardžiau.
Tik kažkaip dešrelių receptai nepatenka į blogą, nespėju nufotkint arba tingiu aprašyt :) Na ir ką čia rašyt, pačirškini ir valgai su vis skirtingais priedais :)
 
Reikės:
pakuotės dešrelių (5-6 vnt.),
kukurūzinių tortilijų,
mėlynojo svogūno,
pastarnoko,
saliero gumbo,
špinatų,
pomidorų,
marinuotų agurkėlių,
marinuotos paprikos,
česnakų,
alyvų aliejaus,
cirtinos,
druskos,
pipirų.
žalumynų.
 
 
Kadangi čia gaminti reikės mažai, labiau tai yra ne receptas, o idėja, tai pagrindiniai akcentai tokie:
Viename dubenyje sumaišome smulkintus pomidorus, marinuotus agurkėlius, marinuotą papriką, smulkintus česnakus, beriame smukintų žalumynų, šliukšteliame aliejaus, spaudžiame citrinos sulčių, druska ir pipirai.
Kitame dubenyje sumaišysime pakepintą mėlynąjį svogūną, lengvai pakepintus salierus ir pastarnoką (turi likti dar traškūs), pabaigoje į keptuvę sumestus špinatų lapus, viską išimame ir dedame į dubenį, spaudžiame citrinos sulčių, druska, pipirai.
Tortilijų lakštus pašildome sausoje keptuvėje iš abiejų pusių.
Dešreles kepame beveik sausoje keptuvėje (nes dažniausiai jos išleidžia savo riebaliukus) iš visų pusių -niolika minučių, kol gražiai apskrunda.
Nepagadins ir taurė raudono vyno.
Skanaus!  


 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą