2021 m. balandžio 30 d., penktadienis

tiesiog keptos krevetės

Na čia joks šedevras, turbūt paprasčiausias būdas kaip greitai paruošti krevetes.
 
Reikės (2 asmenims sočiai):
600 g krevečių (apie 35 vnt),
pusės galvos česnako,
čili pipiro,
keleto mažų pomidoriukų,
alyvų aliejaus,
sviesto (nebūtinai),
saujos petražolių, 
citrinos,
pipirų,
druskos,
* tamsios ciabattos.

Krevetes išlukštename, išvalome žarnyno juostą, nuplauname.
Keptuvėje gausiai pilame alyvų aliejaus, pačirškiname česnakų plokšteles ir čili griežinėlius, už minutėlės dedame krevetes ir pusiau pasmulkintus pomidoriukus, viską pakepame kol krevetės paraudonuoja - vos keletą minučių, galiausiai suverčiame smulkintas petražoles, permaišome ir krauname į gilų dubenį ar lėkštę.
Skanaujame, kaip visada, su ciabatta kol išlaižome visą padažiuką.
Skanaus!


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą