2021 m. gegužės 8 d., šeštadienis

salotos su krevetėmis, chorizo ir juodos duonos croûton'ais

Kad krevetes gaminti ir valgyti nebūtų nuobodu, labai neblogas ir išieškotas receptėlis.
 
Dviems asmenims ir porcijoms reikės:
20 krevečių,
gabalėlio chorizo dešros,
salotų lapų,
keleto pomidorų,
keleto ridikėlių,
agurko,
nedidelės morkos,
gabelėlio jaunos cukinijos,
keleto riekių juodos duonos, 
keleto skiltelių česnako,
čili pipiro,
citrinos sulčių ir žievelės,
saujos kalendros,
saldžios paprikos miltelių,
rūkytos paprikos miltelių,
alyvų aliejaus,
pipirų,
druskos.
 

Pirmiausiai keptuvėje pakepiname chorizo griežinėlius, neužilgo dedame juodą duoną suraikytą kubeliais, pakepiname kol apskrunda, išimame ir apiberiame saldžia ir rūkyta paprika, atidedame.
Toliau pakepiname morką, suraikytą storais griežinėliais (morka turės likti traški), dedame česnako ir čili griežinėlius, citrinos žievelės plonus griežinėlius (be baltosios dalies), sumetame išlukštentas krevetes, viskas kepa labai trumpai.
Išėmus krevečių masę užspaudžiame citrinos sultimis, dedame kalendras ir paliekame "marinuotis" keletą minučių.
Į lėkštes dedame salotų lapus, truputį pasmulkintus pomidorus, ridikus, agurką ir cukiniją, beriame duoną su chorizo, ant viršaus tupdome krevetes.
Skanaus!
 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą