2021 m. birželio 12 d., šeštadienis

paella su jūros gėrybėmis

Pagaliau po šitiek metų visokių seafoodrise'ų išdrįsom gaminti tikrą paella :)
Kaip pirmam kartui gavosi daugiau negu puikiai :)
Receptėlis labai paprastas, pasirodo, kad paella pagaminti daug paprasčiau negu kokį nors jūros gėrybių risotto.
 
Reikės (2 asmenims apsivalgymui arba 3 asmenims sočiai):
3-4 expersso puodelių talpos arborio ryžių,
10 krevečių,
2 kalmarų,
1-2 pomidorų,
1 š. pomidorų pastos,
1 didelio svogūno,
keleto skiltelių česnako,
pusės paprikos,
saujos šaldytų žirnelių,
trupučio ndujos arba chorizo (nebūtinai),
500-600 ml krevečių ar žuvies sultinio,
alyvų aliejaus,
saujos petražolių,
citrinos,
paellos prieskonių mišinio (su šafranu),
saldžios paprikos miltelių,
rūkytos paprikos miltelių,
pipirų,
druskos.
  

Pirmiausiai alyvų aliejuje apkepiname žiedais sujaustytą kalmarą vos 1-2 mintes, išimame.
Į tą pačią keptuvę dedame smulkintą svogūną ir česnaką, kiek vėliau dedame ndują (chorizo), dar vėliau smulkintus pomidorus, pastą, beriame visus prieskonius, pamaišome.
Galiausiai į keptuvę beriame žirnelius, pilame sultinį, ryžius, pamaišome, kai viskas užverda sudedame atgal apkeptus kalmarų žiedus, išėliojame juostelėmis pjaustytą papriką ir išlukštentas krevetes, visą uždengiame dangčiu ir troškiname 20 minučių kol ryžiai išbrinks, krevetės paraudonuos ir paella bus gatava.
Beriame smulkintų petražolių.
Šlakstome cirtinos sulčių.
Skanaus!



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą