2019 m. rugsėjo 29 d., sekmadienis

ančiukų kepenėlės su karamelizuotais svogūnais

Reikės:
1 kg ančiukų kepenėlių,
3 svogūnų,
čiobrelio,
druskos,
2-3 š. balzamiko,
lauro lapų,
muskato,
brendžio,

garnyrui:
buvių košės,
konservuotų pomidorų.


Ančiukų kepenėles nuplauname, nupjauname saugysles ir plėves, nusausiname.
Keptuvėje ant mažos ugnies aliejuje ir svieste troškiname pusžiedžiais supjaustytus svogūnus (su dangčiu), dedame čiobrelio šakelę, druskos, pamažu viskas karamelizuojasi, kai svognai gerokiai suminkštėja pilame balzamiko, kai jis nugaruoja po 3 min sudedame kepenėles, dedame lauro lapus, tarkuoto muskato, pabaigoje šliūkšteliame brendžio.
Viso kepenėles kepame ne ilgiau 10 min, kad neperkeptų.

Bulvių košei gaminti visi turi savo receptus, pas mus košė gaminama su puodeliu karšto pieno.
Dar garnyrui pridedame marinuotų pomidorų.
Skanaus!

   

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą