2019 m. rugsėjo 4 d., trečiadienis

pasta al pomodoro

Iš visų šimto suinprovizuotų pastos receptų, šis yra neabejotinai tobuliausias.
Ir čia yra tik šių metų mūsų atradimas.
Turbūt nereikia sakyti, kad iš "prekybcentrinių" pomidorų pagaminti nepavyks, tiks tik tikri vasariški kvapnūs mėsingi daržo pomidorai, pageidautina iš mamos daržo...

Reikės:
makaronų,
pomidorų,
česnako (nepamažinti),
parmigiano,
alyvų aliejaus,
kuokšto baziliko,
grūstų pipirų,
druskos.


Kepuvėje ant alyvų aliejaus pirmiausiai minutėlę apkepiname smulkintus česnakus, dedame blanširuotus smulkintus pomidorus, pakepame kol išsileidžia ir sutirštėja.
Makaronus išverdame kaip nurodyta ant pakuotės pasūdytame vandenyje, prieš suverčiant makaronus į keptuvę dedame bazilikus, dalį parmigiano, dedame makaronus, viską permaišome ir dedame į lėkštes.
Ant viršaus beriame parmigiano ir grūstų pipirų.
Skanaus!



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą