2019 m. spalio 6 d., sekmadienis

jautienos kumpis orkaitėje traškia plutele

Senokai gabalą mėsos kepėm orkaitėje. Šiandien turėdami gerą šmotą halal jautienos kumpio nusprendėm jo nesmulkinti, o kepti visam gabale. Pagal idėją turėtų gautis minkšta ir sultinga lėtai kepta mėsytė traškia plutele.
Žiūrim kas gausis. 

Reikės:
1 kg jautienos kumpio (halal),
česnako,
rozmarino,
kalendros grūdėlių,
saldžios paprikos miltelių,
čiobrelio,
alyvuogių aliejaus,
pipirų,
drukos.


Kupmpį lengvai paprieskoniuojame nurodytais prieskoniais tik be druskos, dedame į skardą ir kepame 90oC orkaitėje apie 3 valandas.
Ištraukiam mėsą iš orkaitės, kad truputį pailsėtų apie 20 min, padruskinam, tada vėl kišame atgal į 220oC užkaitintą orkaitę ir dar kepame apie 15-20 min, kad susidarytų gardi traški plutelė.
Vidus tikrai gavosi sultingas ir dar lengvai rausvas, o išorėje gardi traški priekonių plutelė.
Skanaus!


p.s. šalia tiko keptos pastarnokų ir bulvių plokštelės bei salotų lapų ir ridikėlių salotos

p.p.s. o dar skaniau man, kai visas šitas šmotas atšąla, tad jį tiesiog plonai pjauni ir.... su šviežia duona, majonezo padažu, traškiom daržovėm ir žalumynais... mhmm... niam niam...


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą