2019 m. rugsėjo 22 d., sekmadienis

barbecue chorizo iešmeliai

Jau anksčiau esame atradę šias kepamas chorizo dešreles (perkame Cach and Carry parduotuvėse). Dažniausiai kepdavome ant laužo arba griliuje, dabar pabandysime improvizuoti ir namie.

Reikės:
1 kg barbecue chorizo dešrelių,
2 svogūno galvų,
2 bulvių,
1 paprikos,

garnyrui:
0,5 st. perlinių kruopų,
skardinės konservuotų avinžirnių,
paprikos miltelių,
alyvų aliejaus,
pipirų,
druskos,
kuokšto kalendros,
kuokšto petražolės,

salotoų lapų.


Pirmiausiai reikia pasiuošti perlines kruopas - aš jas mirkau per naktį, tuomet išveda per 20 min.
Garnyrui beliks sumaištyti šias kruopas su avinžirniais, prieskoniais ir smulkintais žalumynais.

Chorizo reikės supjaustyti, t. y. dešrelės tvirtai apvyniotos virve, reikės ją supjaustyti ir dešreles atskirti.
Stambiais gabalėliais supjaustome papriką, griežinėliais - svogūną ir bulves.
Daržovels ir chorizo veriame ant medinių iešmelių (galima juos pamirkyti vandenyje, kad nesudegtų), man gavosi 9 iešmeliai.
Iemelius dedame virš skardos, nes išbėgs daug riebaliukų - beje šios dešrelės kepdamos labai susitraukia.
Kepame 180oC orkaitėje apie 30 min.
Skanaus! 

p.s. pateikiame su kruopų garnyru, salotų lapais ir mamos gamintu naminiu pomidorų padažu 



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą