2019 m. sausio 31 d., ketvirtadienis

sveika ir soti ankštinių košė vakarienei

Ši košė - tai gatavas kruopų mišinys (taip ir vadinasi "sotusis kruopų mišinys"), bet tokį arba panašų galima "susirinkti" ir patiems.
Tik deja, virs netrumpai, bet kol košė burbuliuoja galima užsiimti kitokia veikla :)

Reikės:
350 g. kruopų (tikrai užteks 4 asmenims), kurias sudaro perlinės, avižų ir rugių kruopos perpus su ankštiniais - geltonaisiais ir žaliaisiais skaldytais žirniais bei raudonaisiais ir žaliaisiais lęšiais,
1 svogūno,
2 morkų,
saliero gumbo,
džiovintų baravykų,
parmigiano (nebūtinai),
sviesto,
aliejaus,
grūstų pipirų,
druskos,
petražolių.


Pirmiausiai ant aliejaus ir sviesto apkepiname svogūną, dedame morką ir salierą, kai viskas lengvai apskrunda sudedame praskalautas kruopas, pamirkytus džiovintus baravykus, užpilame vandeniu (santykiu 1 dalis kruopų : 2 dalys vandens) ir verdame ant silpnos ugnies apie 50 minučių uždengus dangčiu.
Valgome pagardindami tarkuotu parmigiano sūriu ir petražolėmis.
Skanaus!



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą