2019 m. sausio 6 d., sekmadienis

menkė azijietiškai

Greitas, paprastas ir gardus populiariausios žuvies patiekalas.

Reikės:
300 g menkės file,
2 morkų,
gabalėlio saliero šaknies,
gabalėlio kvapaus moliūgo,
gabalėlio imbiero,
3 skiltelių česnako,
2 š. sojos padažo,
6 š. mango padažo,
saulėgrąžų aliejaus,
čili pipiro,
kalendros,
druskos,

* ridikėlių,
* sezamo sėklų,
* 125 g. basmati ryžių.


Keptuvėje sausai pakepiname sezamų sėklas, kol paskleidžia aromatą, atidedame.
Padažui pakepiname šiaudeliais pjaustytas morkas ir salierą, kiek vėliau dedame šiaudeliais pjaustytą moliūgą, neužilgo dedame smulkintą česnaką ir imbierą, prieš baigiant dedame mango ir sojos padažus, permaišome ir atidedame šiltai.
Menkės file supjaustome piršteliais, lengvai pavoliojame miltuose (be miltų menkė pairs) ir trumpai apkepame iš abiejų pusių gerai įkaitintame aliejuje.
Ryžius verdame 12 minučių nuo užvirimo (pasūdytame vandenyje santykiu 1 st. ryžių : 1,6 st. vandens) nemaišydami ir neatidengdami.
Į lėkštę dedame ryžius, ant viršaus daržovių padažą, menkės gabalėlius, beriame sezamus, rieklėmis suraikytus ridikėlius, kalendras ir keletą čili pipiriuko griežinėlių.
Skanaus!


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą