2019 m. sausio 12 d., šeštadienis

prancūziškas žuvies troškinys

Tikrai greitas ir lengvas (ne tik lengvai pagaminamas, bet ir lengvai virškinamas) patiekalas.

Reikės:
500 g. baltos žuvies file (dėjau menkės, tiktų otas, tilapija),
šaldytų jūros gėrybių (nebūtinai),
1 pankolio,
1 svogūno,
3 skiltelių česnako,
pankolio sėklų,
čili pipiro,
raudonėlio,
1 st. balto vyno,
1 skardinės konservuotų pomidorų,
1 st. sultinio,
lauro lapų,
grūstų pipirų,
cukinijos (nebūtinai),
keleto pomidoriukų (nebūtinai),
1 š. kaparėlių,
druskos.


Pirmiausiai alyvų aliejuje pakepiname svogūną (aš viską gaminu viename troškintuve storu dugnu), dedame suraikytas česnako skilteles, pankolio sėklas, pankolį perpjauname į keturias dalis, pasmulkiname plonomis riekelėmis ir dedame į troškintuvą, būtinai įdedame čili pipiro pagal aštrumą, šviežio ir džiovinto raudonėlio, viską pakepiname.
Kai viskas šiek tiek apkepa šliūkšteliame taurę vyno, po kelių minučių, kai jis nugaruoja, dedame smulkintus konservuotus pomidorus, pilame sultinio arba vandens, dedame lauro lapų, pipirų ir truputį leidžiame paburbuliuoti.
Paskutiniame etape dedame gabalėliais supjaustytą cukiniją, pusiau perpjautus pomidoriukus, kaparėlius.
Galiausiai dedame stambiomis 5 cm dydžio juostelėmis supjaustytą žuvį, jūros gėrybes ir paliekame troškintis mažoje kaitroje maksimum 5 minutes.
Šitą sriubą-troškinį pilame į dubenėlius, puošiame žalumynais.
Skanaus!

 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą