2019 m. vasario 5 d., antradienis

vištienos karis

Visada nemėgom kario. Bet pritrūkus idėjų nusprendėm pabandyt pasigaminti jį patys.
Idėją pasufleravo prekybcentryje aptikta "geltonojo kario pasta", bet sekantį kartą gaminsiu tiesiog su kario prieskoniais ir trupučiu čili.
O šiandien mūsų kariui reikės:

600 g. viščiukų broilerių vidinės file (juostelėmis),
imbiero,
2 svogūnų,
4 skiltelių česnako,
kario pastos*,
2 š. žuvies padažo,
2 morkų,
1 bulvės,
250 ml kokoso pieno,
šaldytų žirnelių,
šviežios kalendros,
ryžių (basmati),

* vietoje kario pastos galima dėti 2 š. kario prieskonių ir čiliuko pagal aštrumą.


Gilioje keptuvėje ant šlakelio saulėgrąžų aliejaus apkepiname šiaudeliais supjaustytą imbierą, po minutėlės dedame smulkintą česnaką, dar po minutės smulkintus svogūnus, viską pamaišome kol suminkštėja, tada dedame kario prieskonius, gerai išmaišome ir dedame vištienos juosteles, pakepiname kol apkepa.
Lengvai paskrudusią vištieną apšlakstome žuvies padažu ir įpilame šiek tiek vandens, dedame stambiai pjaustytas morkas ir bulvę, uždengiame dangčiu ir patroškiname 10 minučių.
Galiausiai sudedame žirnelius ir pilame kokoso pieną, dar uždengiame kad paburbuliuotų keletą minučių.
Valgome su virtais ryžiais, puošiame kalendra.
Skanaus!



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą