2019 m. sausio 18 d., penktadienis

dorada traškia plutele

Visada mėgom žuvį, bet paskutiniu metu ypatingai dažnai.
Šiandien kepam doradą.

Reikės:
2 doradų (500 g.),
žuvies prieskonių,
citrinos,
aliejaus,

padažui:
2 morkų,
2 apelsinų,
saliero gumbo,
1 skiltelės česnako,
čili pipiro,
1 š. sviesto, 

garnyrui:
kuskuso kruopų,
sviesto.


Pirmiausiai pasigaminame padažą, nes žuvis keps labai trumpai.
Apkepiname pusės cm griežinėliais supjaustytas morkas, kiek vėliau dedame smulkintą salierą, česnako skiltelę, čili pipiro kelis griežinėlius, kai viskas apkepa pilame išspaustas apelsinų sultis ir dedame šaukštą sviesto.
Viską patroškiname, kad kunkuliuotų, kol nugaruos skystis ir padažas labai gražiai sutirštės.

Kuskusą dubenyje užpilame verdančiu vandeniu per pirštą virš kruopų, dedame sviesto ir uždengiame, kol žuvis iškeps bus gatavas.

Išvalytos ir nuplautos dorados odoje padarome po tris įpjovas, nupjauname pelekus, įtriname prieskonių mišiniu.
Kepame nemažame kiekyje gerai įkaitinto aliejaus vis palaistant, kad žuvį biškį apsemtų ir jį būtų traški (neperkepti).
Prieš valgant užspaudžiame citrinos.
Skanaus!


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą