Nemėgstu "primarmaliotos" žuvies, t. y. užkeptos arba įvoliotos į ką nors keisto, bet šitas interneto platybėse pamatytas receptas pasirodė visai įdomus ir labai greitas. Taigi šį žiemišką vakarą, kai norisi riebesnės žuvies bandome.
Reikės:
2 didelių skumbrių,
2 svogūnų,
grietinės,
garstyčių,
sojos padažo,
augalinio aliejaus,
garnyrui:
bulvių,
raugintų agurkų,
mažo mėlynojo svogūno,
aliejaus.
Skumbres nuplauname, nupjauname galvas ir supjaustome gabalėliais (į 5-6 dalis).
Marinatui sumaišome grietinę, garstyčias ir sojos padažą, į jį sudedame skumbrės gabalėlius ir pamarinuojame 20 min.
Svogūnus supjaustome neplonomis riekelėmis ir išdėliojame ant skardos pašlakstytos aliejumi.
Ant viršaus dedame pasimarinavusios skumbrės gabalėlius, šauname į orkaitę ir kepame 190°C apie 25 min.
Valgome su virtų bulvių sumaišytų su marinuotais agurkais ir svogūnu salotomis.
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą