2018 m. lapkričio 12 d., pirmadienis

šavlia arba ryžių košė su mėsa

Ryžių "košių" yra gausybė (šiame blog'e taip pat). Uzbekiško plovo receptas čia taip pat yra, bet kartais norisi paprastesnio ir greitesnio varianto. 
Kadangi plovas – iškilmingas ir ilgai gaminamas ryžių patiekalas, o šavlia – kasdieninis, sotus ir greitas.
Taigi,

reikės:
800 g kiaulienos sprandinės,
3 svogūnų,
3 morkų,
1 paprikos,
3 skiltelių česnako,
600 g apvaliagrūdžių ryžių (2 puodelių),
1 skardinės trintų pomidorų (arba šviežių sutrintų pomidorų),
2 š. pomidorų pastos,
keleto lauro lapų,
paprikos miltelių,
kumino,
maltos kalendros,
pipirų,
druskos,
šviežių kalendrų,
šviežių petražolių.


Mėsą su šlakeliu aliejaus gerai apskrudiname puode storu dugnu, dedame lauro lapus, sausus prieskonius, apskrudus dedame pusžiedžiais susmulkintus svogūnus, kiek vėliau – morkas, paprikas, dar vėliau – patraiškytus česnakus, pastą ir pomidorus, viską maišome ir pilame 3-4 puodelius šalto vandens, galiausiai suberiame nuplautus ryžius.
Verdame ant vidutinės ugnies neuždengus puodo ir vis pamaišant.
Skanaus!

p.s. ryžiai išvirs per keliolika minučių, tad svarbu prieš tai gerai apkepti ir ištroškinti mėsą, o ryžių geriau nepervirti


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą