2018 m. lapkričio 22 d., ketvirtadienis

kalafioras vakarienei

Yra toks keistas daiktas - kalafioras. Amžinai nežinau ką su juo daryti :) 
Bet šiandien šovė tokia mintis... Bandom.

Reikės:
1 kalafioro,
3 morkų,

pusė saliero galvos,
4 didelės česnako,

parmigiano sūrio,
2 š. džiūvėsėlių,
šviežio šalto spaudimo aliejaus,

paprikos miltelių,
tarkuoto muskato,
rozmarino miltelių,
kmynų,
druskos,
grūstų pipirų,
petražolių,


padažui:
jogurto,
majonezo,
bbq padažo,
pomidorų padažo,
pusės laimo sulčių,
aštrių prieskonių (nebūtinai).


Išskaidytą kalafiorą, perpjautas morkas ir salierą apverdame ne daugiau 3 minutes nuo užvirimo ir nusausiname kiaurasamtyje.
Daržoves dedame į dubenį, šlakstome aliejaus, dedame išspausto česnako, džiūvėsėlių, prieskonius ir dalį parmigiano, išmaišome.
Dedame viską į aliejumi pateptą skardą ir kepame 180oC orkaitėje apie 20 min.
Prieš baigiant kepti pabarstome likusiu parmigiano sūriu ir įjungiame grilio rėžimą, puošiame petražolėmis.

Skanaujame su padažu sumaišytu iš nurodytų ingredientų.
Skanaus! 





Komentarų nėra:

Rašyti komentarą