Žuvis vakarienei visada sveika ir lengva skrandžiui.
Šį kartą gaminsime tokią ne super populiarią žuvį - atlantinį polaką (bet čia galėtų būti bet kokia balta žuvis).
Taigi, reikės:
300 g. atlantinio polako file,
batato,
pastarnoko,
saliero šaknies,
moliūgo,
poro,
česnako,
salotų lapų,
miltų,
balzamiko,
sviesto,
aliejaus,
petražolių,
druskos.
Pirmiausiai pasiruošiame garnyrą: pakepiname šiaudeliais supjaustytą batatą, salierą, pastarnoką ir moliūgą bei žiedeliais supjaustytą porą, į pabaigą dedame smulkinto česnako, viską atidedame šiltai.
Keptuvėje ant aliejaus trumpai pakepiname keletą česnako skiltelių, žuvies gabalėlius lengvai pavoliojame į miltus (be miltų ji pairs) ir dedame į keptuvę, taip pat dedame sviesto ir apkepame iš abiejų pusių vis palaistant sviestu, pabaigoje beriame druskos.
Tiekiame su salotos lapais ir žalumynais pašlakstytais balzamiku.
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą