2018 m. lapkričio 11 d., sekmadienis

pissaladiere arba karamelizuotų svogūnų pyragėliai su ančiuviais

Puikus senas užkandžio receptas, paskutinį kartą gamintas gal prieš dešimtmetį :)
Iš šio kiekio išeis 40 dailių užkandėlių (arba 2 skardos).

Reikės:
5 lapelių sluoksniuotos tešlos,
1 kg svogūnų,
indelio ančiuvių,
20 alyvuogių
1 š. rudojo cukraus,
čiobrelio,
5-6 š. balzamiko,
aliejaus,
pipirų,
druskos.


Supjaustytus plonais pusžiedžiais svogūnus dedame į keptuvę, beriame čiobrelio ir uždengę dangčiu troškiname ant silpnos ugnies vis pamaišant, kol svogūnai suminkštės ir paruduos (užtruks netrumpai, o tūris gerokai sumažės).
Suminkštėjus beriame cukrų, pamaišome kol ištirps, tuomet supilame balzamiką, padidiname ugnį ir kepame dar apie 10 min kol nugaruos ir masė sutirštės (beriame pipirų ir druskos).
Tešlos lapelius daliname į 8 dalis, viduriukus lengvai įspaudžiame su šiek tiek mažesnio diametro indeliu (stikliuku), vidų subadome šakute, o kraštai kepdami pakils ir sudarys sieneles.
Ant tešlos viršaus į viduriuką dedame po šaukštelį pravėsusios svogūnų masės, ančiuvo gabalėlį ir alyvuogės pusę (be kaulo).
Kepame 200°C orkaitėje 12-15 min.
Skanaus!



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą