Paprastas klasikinis pesto padažo receptas. Padažo iš šio kiekio užtektų keturioms porcijoms, arba pusę atidedu į šaldytuvą kitam kartui (nes šįkart vakarieniaujame dviese).
Reikės:
250 g penne makaronų,
vazono baziliko,
50 g. kedrinių pinijų,
5 nedidelių skiltelių česnako,
kvapnaus gero alyvų aliejaus,
parmigiano sūrio.
Pinijas apkepiname sausoje keptuvėje kol truputėlį apskrunda ir pradeda skleisti aromatą.
Nuluptus česnakus dedame į grūstuvą ir pagrūdame, toliau dedame baziliko lapelius, vėl pagrūdame, galiausiai sumetame pinijas ir viską sugrūdame iki ne visai vientisos masės.
Galiausiai dosniai pilame alyvų aliejaus ir nepagailime tarkuoto sūrio, viską išmaišome.
Makaronus išverdame minute trumpiau nei nurodyta ant pakuotės, nukošiame, dedame atgal į puodą su šlakeliu vandens, krauname padažą, maišome.
Dedame į lėkštes ir vėl nepagailime parmigiano.
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą