2017 m. birželio 13 d., antradienis

tom kha gai

Šiandien buvau maisto gaminimo kursuose Tailando virtuvė. Nors tailandiečių maisto skoniai man pažįstami ir netgi, sakyčiau, labai artimi (galėčiau drąsiai taip ilgai maitintis), bet gaminti dar neteko. Ir netgi maniau, kad Lietuvoje tai nelabai pavyks - paprasčiausiai neturėsime ingredientų. Turbūt klydau - daug ko galima pas mus nusipirkti.
Nors Tailando skonis nr.1 man yra tom yum, šiandien gaminsime kitokią, bet ir kartu gana panašią sriubą - tom kha gai. Taigi žiūrim kas iš to išeis.

Reikės:
1 kg vištos kauliukų sultiniui,
0,5 kg iškaulintų vištos šlaunelių,
keleto rudų šampinjonų arba enoki enokitaki grybų,
mažų kukurūziukų,
4-5 citrinžolės stiebelių,
10 kaffir laimo lapų,
galango arba imbiero šaknies,
1 l. kokoso pieno,
2 š. žuvies padažo,
2 š. palmių cukraus,
2 laimo vaisių,
1 šviežio čili pipiro,
kuokšto kalendrų,
druskos (turėtų užtekti iš žuvies padažo, bet).


Pirmiausiai išsiverdame sultinį iš vištos kauliukų (verdame bent pusvalandį, idealu 1-2 val. ant lėtos ugnies), nukošiame, kaulus išmetame.
Į sultinį dedame nesmulkintą tik patraikškytą-pakapotą citrinžolę, riekelėmis supjaustytą galangą (imbierą) ir patraiškytus kaffir laimo lapus.
Sudedame smulkintas vištos šlauneles (joms virti užteks ir 5 min).
Dedame žuvies padažą, ketvirčiais supjaustytus šampinjonus ir pasmulkintus į kelias dalis kukurūzus.
Sudedame cukrų, pilame kokoso pieną, išspaudžiame vieno laimo sultis (žieves taip pat sumetame, tik paskui reikės išimti, kad sriuba neapkarstų), kitą laimą paliekame papuošimui.
Yom kha gai pilame į lėkštes, gausiai barstome kalendra, dedame keletą griežinėlių čili, gabalėlį laimo.
Skanaus!

p.s. saldu rūgštu aitru sūru kartu - viskas viename, kaip ir turi būti...



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą