2017 m. birželio 2 d., penktadienis

avižų, chia ir graikiško jogurto pyragas

Vėl užkliuvo keisto pyrago receptas (man normalūs neužkliūva).
Vėl pyragas be miltų (be glitimo), be kiaušinių... Keistokas toks, bet labai įdomu kas gausis...
Bandom...

Pagrindui reikės:
200 g avižinių dribsnių,
60 g sviesto,
40 g cukraus,
60 ml vandens,

įdarui:
450 g graikiško jogurto,
50 g cukraus,
2 š. krakmolo,
3 š. chia sėklų.


Avižinius dribsnius sumaišome su išlydytu sviestu, cukrumi ir vandeniu.
Kepimo formoje suformuojame pagrindą pakeltais kraštais ir dedame į 180°C orkaitę kepti 15 min kol kraštai pradės rusti.

Įdaro ingredientus sumaišome ir paliekame 15 min pastovėti ir išbrinkti.
Kaip pagrindas iškepa, supilame įdarą ir kepame dar apie 50 min., kol taps minkštas (ne skystas).
Pravėsusį pyragą laikyti šaldytuve.
Skanaus!


p.s. pyragas tikrai įdomus, bet nežinau ar visiems patiks... reikėtų dar kažką tobulinti, gal dar dėti kokį papildomą sluoksnį tarp avižų ir jogurto (vaisų, uogų ar kažką)...


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą