Šis patiekalas Tailande tikrai gaminamas ant kiekvieno kampo ir su kuo tik nori: mėsa, be mėsos, jūros gėrybėmis... ir skystesnis (su sultiniu, vos ne sriuba), ir sausesnis. Nors pagaminamas labai greitai ir ant stiprios ugnies, iš esmės jis labiau panašus į troškinį, nei į wok'ą. Bandom gaminti...
Reikės (dviem porcijom):
200 g ryžių makaronų,
400 g jautienos faršo,
2 kiaušinių,
1 svogūno,
keleto skiltelių česnako,
2 š. žuvies padažo,
skardinės pupelių daigų,
2 š. rudojo cukraus,
pipirų,
2 š. tamarindų padažo,
2 laimo vaisių,
50 g grūstų sūdytų žemės riešutų,
svogūnų laiškų,
kuokšto kalendros,
augalinio (rapsų) aliejaus.
Pirmiausiai verdančiu vandeniu užpilame makaronus (kol viskas keps jie apie 10 min išbrinks).
Į gerai įkaitintą aliejų dedame smulkintą svogūną, kai suminkštėja dedame faršą, kad gerai apskrustų, tuomet dedame patraiškytą ir pasmulkintą česnaką, žuvies padažą.
Viską kepimo laiką maišome.
Krauname makaronus (jie dar kietoki, bet kol pasitroškins bus pats tas), įpilame šlakelį vandens, dedame pupelių daigus, cukraus, pipirų.
Po kelių min, kai makaronai suminkštėja, viską stumiame į keptuvės šoną ir laisvoje pusėje įmušame kiaušinius, gerai pamaišome ir kai pradeda tirštėti, sumaišome su likusiu keptuvės turiniu.
Galiausiai dedame tamarindų padažo, pamaišome ir ugnį išjungiame.
Krauname į lėkštes, ant viršaus dosniai barstome grūstais žemės riešutais, šalia dedame svogūnų laiškų ir kalendrų, šlakstome laimo sultimis.
Skanaus!
p.s. pad thai gaminame plokščioje keptuvėje kuo platesniu dugnu (kaip paella), bet ne wok'e
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą