2017 m. liepos 21 d., penktadienis

datulių ir riešutų pyragas II. paprastesnis variantas

Norėjau kepti datulių pyragą pagal savo seną receptą, bet, pagalvojau, kodėl gi nepabandžius naujo? Kaip dažnai būna, receptas gimė iš kelių internete rastų receptų. Ir jis gerokai paprastesnis nei riešutinis datulių pyragas.
Beje, aš naudojau jau sutrintą datulių pastą, kurią sudaro tik datulės ir daugiau nieko (perku ją ten pat, kur ir datules). Jeigu naudosite datules, jas reikės užpilti verdančiu vandeniu, palaikyti apie pusvalandį ir po to nukošti.
Taigi, šiam pyragui reikės: 

330 g datulių pastos,
3 kiaušinių,
80 g minkšto sviesto,
150 g migdolų miltų (arba sumaltų migdolų),
80 g miltų,
100 g lazdyno riešutų,
2 v. š. rudojo cukraus,
žiupsnelio cinamono,
žiupsnelio druskos.

 

Sviestą išsukame su cukrumi, druska ir cinamonu, po vieną įplakame kiaušinius, įmaišome visus miltus, datulių pastą, suberiame nesmulkintus lazdyno riešutus ir viską išmaišome iki vientisos masės.
Tešlą sukrečiame į nedidelę skardą, kepame 180oC orkaitėje apie pusvalandį.
Skanaus! 



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą