2017 m. birželio 13 d., antradienis

tamarindų saldainiai

Nežinote kas yra tamarindas? Aš iki šiol irgi nežinojau ir net nebuvau (turbūt) ragavusi. Tai toks keistas vaisius, savo išore panašus į žemės riešutą su kevalu, o minkštimu į datulę. Tik skonis ne toks saldus, o netgi rūgštokas. Žodžiu, toks keistas daiktas.
Ir nors šiam receptui beveik nieko daugiau nereikia, ir beveik nėra ką rašyti, gerokai užtruksite kol tamarindus išlukštensite - reikės nulupti kevalą, išimti minkštimą, kuris baisiai limpa prie ranku ir būtinai išrinkti sėklas, nes jos tokio kietumo, kad... jeigu netyčia kokia sėkla liks - iškyla rimtas pavojus dantims...

Reikės:
tamarindų,
2 dalys rudojo cukraus,
1 dalis druskos,
čili miltelių (nebūtinai).


Išlukštename tamarindus, išimame sėklas, minkštimą dedame į indą.
Druską ir cukrų sugrūdame grūstuvėliu iki miltų (dedame čili).
Iš tamarindų masės delnais formuojame rutuliukus ir apvoliojame druskos-cukraus-čili ruošinyje.
Dedame į šaldytuvą.
Skanaus!

p.s. saldžiai aitriai rūgštus desertas, kurio daug nesuvalgysite, bet po kiekvieno kasnelio praėjus kuriam laikui, norisi kartoti vėl...



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą