Paskutiniai mano visi kepiniai yra su sūrio pyragai.
Nu ką padarysi, kad aš juo labai mėgstu...
Reikės:
3 pakelių sausainių,
200 g sviesto,
150 g pistacijų kremo (galima ir daugiau),
2 saujų išlukštentų pistacijų,
500 g mascarpone sūrio,
200 g graikiško jogurto,
2 v. š. kvietinių miltų,
3 v. š. rudojo cukraus,
3 kaimiškų kiaušinių,
1 a. š. cinamono.
Sausainius
susmulkiname ir sumaišome su ištirpintu sviestu, dedame į torto formą
nuimamais kraštais ištiestą kepimo popieriumi, suspaudžiame į tvirtą
pagrindą ir dedame į 180°C įkaitintą orkaitę kepti apie 15 min.
Mascarpone sumaišome su jogurtu, persijotais miltais, cukrumi ir po
vieną įmušame kiaušinius, po kievieno masę gerai išmaišome iki
vientisumo, gaunasi gana skysta tešla.
Apie ketvirtį tešlos dedame į atskirą indą ir gerai išmaišome su
pistacijų kremu, gausime šiek tiek tirštesnę žalią masę.
Pistacijas išlukštename ir šiek tiek pasmulkiname.
Ant pravėsusio pyrago pagrindo pilame žalią masę, beriame pistacijas
(truputį pasiliekame papuošimui) ir pilame likusią tešlą, ant viršaus
atsargiai paberiame pistacijų, kad jos nenuskęstų tešloje, beriame vos vos cukraus ir cinamono.
Pyragą atsargiai dedame į orkaitę kepti 160°C temparatūroje apie 60 min,
kol gražiai apskrunda.
Iškeptą pyragą atvėsiname pravertoje orkaitėje, vėliau dedame į
šaldytuvą ir skanaujame kitą dieną.
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą