2024 m. rugsėjo 26 d., ketvirtadienis

cheesecake'as su pistacijų kremu

Paskutiniai mano visi kepiniai yra su sūrio pyragai.
Nu ką padarysi, kad aš juo labai mėgstu...

Reikės
3 pakelių sausainių, 
200 g sviesto, 
150 g pistacijų kremo (galima ir daugiau), 
2 saujų išlukštentų pistacijų, 
500 g mascarpone sūrio, 
200 g graikiško jogurto, 
2 v. š. kvietinių miltų, 
3 v. š. rudojo cukraus, 
3 kaimiškų kiaušinių,
1 a. š. cinamono.
 

Sausainius susmulkiname ir sumaišome su ištirpintu sviestu, dedame į torto formą nuimamais kraštais ištiestą kepimo popieriumi, suspaudžiame į tvirtą pagrindą ir dedame į 180°C įkaitintą orkaitę kepti apie 15 min. 
Mascarpone sumaišome su jogurtu, persijotais miltais, cukrumi ir po vieną įmušame kiaušinius, po kievieno masę gerai išmaišome iki vientisumo, gaunasi gana skysta tešla. 
Apie ketvirtį tešlos dedame į atskirą indą ir gerai išmaišome su pistacijų kremu, gausime šiek tiek tirštesnę žalią masę. 
Pistacijas išlukštename ir šiek tiek pasmulkiname. 
Ant pravėsusio pyrago pagrindo pilame žalią masę, beriame pistacijas (truputį pasiliekame papuošimui) ir pilame likusią tešlą, ant viršaus atsargiai paberiame pistacijų, kad jos nenuskęstų tešloje, beriame vos vos cukraus ir cinamono.
Pyragą atsargiai dedame į orkaitę kepti 160°C temparatūroje apie 60 min, kol gražiai apskrunda. 
Iškeptą pyragą atvėsiname pravertoje orkaitėje, vėliau dedame į šaldytuvą ir skanaujame kitą dieną. 
Skanaus!
 
 
 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą