2024 m. spalio 8 d., antradienis

orzo pasta su grybukais

Jeigu dar neišbandėte orzo makaronų, būtinai pabandykite.
Kažkas tarp makaronų ir ryžių ar kokių kitų kruopų... taip lengvai į skrandį suslysta 😉
Šį kartą improvizuojame iš to ką turim, bet gavosi puikiai.

Reikės:
indelio pievagrybių,
saujos džiovintų baravykų, 
2 svogūnų,
saliero stiebo,
nedidelės paprikos (nebūtinai),
100 g špinatų,
puodelio orzo makaronų,
2 puodelių sultinio arba vandens,
pecorino sūrio,
alyvų aliejaus,
čiobrelio,
petražolių,
pipirų,
druskos.
 

Pirmiausiai verdančiame vandenyje pamerkiame džiovintus baravykus ir paliekame išbrinkti.  
Keptuvėje apkepame susmulkintus svogūnus, kiek vėliau dedame smulkintą salierą ir papriką, kai viskas suminkštėja dedame susmulkintus pievagrybius ir išbrinkintus džiovintus baravykus, beriame čiobrelio, viską patroškiname, kol pievagrybiai "susitraukia" ir viskas apkepa.
Galiausiai suberiame orzo makaronus, išmaišome ir pilame sultinį (aš naudojų nukoštą skysti, kuriame brinko baravykai), viską kepame apie 5 min (arba kiek nurodyta ant orzo makaronų pakelio) uždengus dangčiu, būtinai vis pamaišome, kad nepriliptų.
Pabaigoje sudedame špinatus, beriame druskos, pipirų ir viską išmaišome.
Į lėkštes dedame orzo pastą, beriame pecorino, barstome petražolių ir grūstų pipirų.
Skanaus!
 


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą