Na kas nemoka gaminti grikių košės 😊... bet gal kažkam tai bus idėja grikius gaminti kažkiek kitaip.
Reikės:
puodelio neskrudintų grikių,
1-2 morkų,
pusės pankolio,
1 svoguno,
1 svoguno,
saliero,
kelių skiltelių česnako,
tarkuoto parmigiano,
aliejaus,
pipirų,
druskos,
pagardui:
pomidoro,
agurko,
keleto alyuogių,
petražolių.
Pirmiausiai keptuvėje arba puode storu dugnu ant aliejaus pakepiname susmulkintą svogūną, kiek vėliau dedame smulkintas morkas, salierą, pankolį, viską dar pakepiname ir sudedame praskalautus vandeniu grikius, minutę paskrudiname maišant ir pilame du puodelius vandens, uždengiame dangčiu ir verdame ant lėtos ugnies, kol grikiai išvirs ir daržovės suminkštės.
Kol viskas verda pasigaminame pagardą, susmulkiname pomidorus, agurkus, dedame alyvuoges ir smulkintas petražoles, išmaišome.
Išvirtus grikius dedame į lėkštes, ant viršaus beriame parmigiano ir dedame pagardą (galima pašlakstyti alyvų aliejaus).
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą