2024 m. balandžio 19 d., penktadienis

aštuonkojis galicijietiškai

Aštuonkojį gaminame tikrai neretai ir dažniausiai būtent pagal šį receptą su mažais paimprovizavimais.
Nes jis pats geriausias - pulpo a la gallega 😀

Reikės:
900 g aštuonkojo,
lauro lapų,
saliero,
keleto skiltelių česnako,
pusės perpjautos citrinos,
25 ml degtinės,
keleto pipirų grūdelių,
druskos,

pagardui:
1 šalotinio svogūno,
kaparėlių,
citrinos sulčių,
alyvų aliejaus,
petražolių,
 
bulvėms:
keliolikos nedidelių bulvių,
chorizo dešros,
keleto skiltelių česnako,
saldžios paprikos miltelių,
rūkytos paprikos miltelių,
alyvų aliejaus,
sviesto,
petražolių,
druskos,
keleto kekinių pomidorų (nekepsime).
 

Aštuonkojį verdame visada pagal tą patį receptą: į puodą su vandeniu dedame lauro lapus, vos pasmulkintą salierą, česnako skilteles, citriną, pipirus, druską ir šliūkšteliame degtinės, užvirus vandeniui aštuonkojį laikant už galvos tris kartus panardiname į puodą ir ištraukiame, kad čiuptuvai gražiai susiraitytų, ir, atseit, taip aštuonkojis nebus guminis.
Verdame apie 35 minutes, išjungiame ugnį ir paliekame apie 2 valandas pastovėti tame karštame sultinyje, tada išimame ir galime ruošti arba dėti į šaldytuvą ir ruošti rytoj.

Pagardui smulkiai supjaustome šalotinį svogūną, petražoles, dedame kaparėlių, citrinos sučių ir alyvų aliejaus, išmaišome.

Bulves išverdame, atvėsiname, pjauname pusiau ir pačirškiname keptuvėje ant alyvų aliejaus ir sviesto, beriame česnakus, kubeliais susmulkintą chorizo, viską permaišome, pabaigoje beriame paprikų miltelius, kad labai nesudegtų, galiausiai prieš išjungiant - susmulkintų petražolių, atidedame šiltai.

Aštuonkojį supjaustome po vieną arba po du čiuptuvus, apkepame iš abiejų pusių keptuvėje arba griliuje.
Į lėkštes dedame bulves, ant viršaus aštuonkojo čiuptuvus, pusiau perpjautus pomidoriukus, šlakstome pagardu.
Skanaus!


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą