2024 m. gegužės 2 d., ketvirtadienis

karamelizuotos kreivabudės

Pasirodo, kad skanūs grybai būna ne tik iš Dzūkijos miškų, galima visai skaniai ir tuos ūkiuose išaugintus pagaminti 😀
Šiemet kaip niekad pilni prekybos centrai visokių panašių grybų.
 
Reikės:
indelio kreivabudžių,
keleto skiltelių česnako,
alyvų aliejaus,
balzamiko,
grūstų juodųjų pipirų,
žiupsnio druskos,
petražolių.
 

Kreivabudžių nesmulkiname (kepdamos jos dar susitrauks), tik pakepiname įkaitintoje keptuvėje ant alyvų aliejaus, šiek tiek apkepus, sudedame česnako plokšteles, kepame pavartant, kol gražiai apskrunda.
Baigus kepti grybus dedame į didelę lėkštę, šlakstome balzamiko, beriame druskos, pipirų, petražolių.
Skanaus!
 
 
 p. s. man visai skanu su juoda duona





Komentarų nėra:

Rašyti komentarą