2024 m. balandžio 3 d., trečiadienis

įdarytos paprikos

Seniai gamintas ir baisiai retai gaminamas patiekalas... nežinau tik kodėl...
 
Reikės:
7 nemažų paprikų,
1 kg maltos jautienos,
ndujos pagal skonį,
3 morkų,
2 svogūnų,
2 saliero stiebų,
5 skiltelių česnako,
150 g koncervuotų kukurūzų,
1 čili pipiro (pagal aštrumą),
saldžios paprikos miltelių,
rūkytos paprikos miltelių,
džiovintos kalendros miltelių,
kumino,
grūstų juodųjų pipirų,
druskos,
šviežių petražolių,

* tarkuoto sūrio,

padažui:
naminio pomidorų padažo,
jogurto, grietinės ir majonezo mixo,
baziliko,
raudonėlio.
 

Paprikas pjauname pusiau ir suguldome ant kepimo popieriaus.
Jautieną sumaišome su labai susmulkintais svogūnais, salierais, česnakais, tarkuotomis morkomis, kukurūzais, čili pipiru ir džiovintais prieskoniais, viską gerai išmaišome rankomis ir sudedame į paprikas suspaudžiant ir suformuojant nedidelį kalnelį, dedame į orkaitę ir kepame 190oC apie 35 min. 
Kol kepa pagaminame padažą iš nurodytų ingredientų.
Paprikas ištraukus iš orkaitės užberiame tarkuoto sūrio ir dar kepame apie 15 min kol sūris apskrus.
Iškepus barstome petražolių.
Skanaus!
 
 
 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą