2024 m. balandžio 16 d., antradienis

marinuotų vištų skilvelių užkandis

Tikrai žinau, kažkas pasakys - fe, kas čia per nesamonės... o man labai patinka, kai iš keistų produktų pagaminami įdomus ir labai gardūs patiekalai.
Tokį kažkokį panašų užkandį prieš nemažai metų skanaudavome viename alyne - buvo labai originalus užkandis prie alaus, o dabar pabandėme "atkurti" kažką panašaus.
 
Reikės:
800 g. vištos skilvelių,
lauro lapų,
pipirų grūdelių,
druskos,

marinavimui:
3 skiltelių česnako,
1 nedidelės morkos, 
trupučio čili pipiro,
grūdėtųjų garstyčių,
alyvų aliejaus,
vyno arba balzamiko acto,
saldžios paprikos miltelių,
rūkytos papikos miltelių,
kalendros miltelių,
baziliko,
grūstų pipirų,
druskos,
žalumynų (petražolių, krapų). 


Skilvelius nuplauname ir išverdame pasūdytame vandenyje su lauro lapais ir pipirais apie valandą arba dar ilgiau, kol nebus kieti.
Marinatui sumaišome visus ingredientus, česnakus išspaudžiame, morkas, čili ir žalumynus kuo smulkiau susmulkiname, sumaišome su prieskoniais ir skystais ingredientais ir gautu padažu užpilame atvėsusius išvirtus skilvelius.
Laikome per naktį (valgyti galima iki savaitės laiko).
Skanaus!


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą