2024 m. vasario 6 d., antradienis

lengvai pakepti portobello grybai

Ne baravykas, bet vistiek labai skanu 😀 ypač žiemą, kai įvairovės daug mažiau nei vasarą...

Reikės (2 keptuvėms):
2 didelių portobello grybų,
2 skiltelių česnako,
parmigiano,
balzamiko,
alyvų aliejaus,
sviesto,
petražolių,
pipirų,
druskos. 
 

Grybus suraikome pusės cm storio juostelėmis ir pakepiname įkaitintoje keptuvėje ant alyvų aliejaus ir sviesto su skiltele česnako, kepame per du kartus, kad gražiai apskrustų iš abiejų pusių, o ne troškintųsi.
Kai grybai iš abiejų pusių gražiai apskrunda, atidedame šiltai ir kepame kitą keptuvę.
Baigus kepti dedame į didelę lėkštę, šlakstome balzamiko, beriame druskos, pipirų, petražolių ir parmigiano drožlių.
Skanaus!



p. s. baisiai gardus užkandukas prie balto vyno...
 
 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą