2024 m. sausio 15 d., pirmadienis

anties krūtinėlė su morkomis apelsinų-pasiflorų padaže

Labai geras derinys, išgrynintas skonis, nedaug ingredientų, paprastai, bet išmoningai (čia komplimentai mano vyrui 😀)
 
Reikės:
2 antienos krūtinėlės kepsniukų,
4 morkų,
1-2 apelsinų,
1 pasifloro,
alyvų aliejaus,
sviesto,
pipirų,
druskos.
 

Pirmiausiai nuskutame ir suraikome neplonais griežinėliais morkas, išspaudžiame apelsino sultis, išskobiame pasiflorą.
Antį kepame sausoje keptuvėje iš abiejų pusių po 3-4 min (pirmiau kepame oda į apačią), kad vidus liktų rausvas (jeigu matuosite su termometru, vidaus temparatūra turi būti 55-60°C laipsnių).
Iškeptus anties kepsnelius atidedame šiltai.
Morkas kepame kitoje keptuvėje (jei naudosime tą pačią - išplauname) ant aliejaus ir sviesto, išdėliojame griežinėlius per visą keptuvę, kad gražiai apskrustų iš abiejų pusių, o vidus būtų dar traškus, tada supilame apelsino ir pasiflorų sultis ir patroškiname trumpai ant didelės kaitros, kol sutirštėja padažas. 
Lėkštėse ant morkų su padažu dedame suraikytą antį.
Skanaus!

 

 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą