2024 m. vasario 17 d., šeštadienis

nesveikai gardi višta puode

Jeigu Jums, kaip ir man, vištiena yra vienas iš nuobodesnių valgomų dalykų, išbandę šį receptą - nustebsite, kokia nerealiai skani gali būti višta!
Ir dar visada pliusas - vieno puodo patiekalas - viską sudedi, šauni į orkaitę ir lauki 😀
Šiam patiekalui naudojom sunkų špižinį (ketaus) puodą.

Reikės:
1,2 - 1,5 kg kukurūzinio viščiuko,
3 morkų,
1 poro,
pusės galvos česnako, 
basmati ryžių,
2 citrinų,
1 laimo,
1 - 1,5 ltr. sultinio,
alyvų aliejaus,
sviesto,
kuokšto čiobrelių,
pipirų,
druskos.
 

Vištą nuplauname, nusausiname, pasūdome (galima ir pamarinuoti iš anksto su raudonąją paprika, kalendra, bet nebūtina) ir įkaitintame puode, kuriame viską gaminsime, ant aliejaus ir sviesto apkepame vištą iš abiejų pusių po 3 min kol apskrus.
Vištai į vidų dedame pusę citrinos, ant viršaus beriame nutarkuotos citrinos ir laimo žieveles, čiobrelių, šalia dedame stambiai pjaustytą porą, morkas, nesmulkintus česnakus.
Pilame sultinį ir vienos citrinos sultis, ir šauname į 180oC orkaitę kepti 1 val. 15 min. 
Praėjus šiam laikui ištraukiame puodą, beriame ryžius aplink vištą ir šauname atgal į orkaitę dar 20 min.
Ištraukus iš orkaitės gausiai beriame smulkintų petražolių ir dar paliekame viską pastovėti keliolika minučių.
Skanaus !




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą