2024 m. vasario 28 d., trečiadienis

improvizuotas bandelių pyragas

Tokio tipo pyragą (su pirkta tešla) kepu ne pirmą kartą, kai atradau šitą būdą, labai patiko. Taip daug įdomiau nei tešlos lakštus sluoksniuoti ar gaminti vyniotinį... Na, bet kiekvieną kartą pagal nuotaiką 😀 

Šį kartą receptas toks labiau žiemiškas, kalėdinis - su aguonomis, medum, riešutais...

Reikės:
1 didelio lakšto šviežios sluoksniuotos tešlos (perku Lidl),  
3 š. riešutų sviesto,
2 š. aguonų,
80 g trintų aguonų įdaro (arba keisti aguonomis),
1 banano,
40 g sviesto,
2-3 š. skysto medaus,
2-3 saujų žemės riešutų,
1 kiaušinio.
 

Bananą sutriname šakute, dedame riešutų sviestą, aguonas, medų (jeigu ne skystas, pašildome), lydytą sviestą, saują riešutų - jeigu masė atrodo skystoka, sviestui pravėsus ji sukietės.
Tešlos lakštą išvyniojame ir truputį pakočiojame, kad padidėtų ir suplonėtų, patepame kiaušinio plakiniu ir tolygiu sluoksniu dedame įdarą (paliekame kraštelį apie 1 cm be įdaro), išlyginame.
Tešlą vyniojame į ritinėlį nuo platesnio krašto link palikto 1 cm kraštelio (kuris pateptas tik kiaušinio plakiniu).
Suvyniotą ritinėlį dideliu aštriu peiliu daliname pusiau, dar pusiau ir visą sudaliname į maždaug 12 vienodų gabaliukų, kuriuos sustatome į formą vieną šalia kito (naudojau silikoninę apvalią formą), ant viršaus užberiame likusią saują riešutų ir patepame likusiu kiaušinio plakiniu.
Kepame 180°C įkaitintoje orkaitėje 35-40 min.
Skanaus!
 
 
 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą