2024 m. kovo 5 d., antradienis

orkaitėje kepti kalafioro žiedai su nduja

Susigundžiau nusipirkti labai gražų didelį kalafiorą, tik vėl galvosūkis ką su juo daryti...
Improvizacija... ir tikrai labai pasiteisino 😀
 
Reikės:
1 didelio kalafioro,
6 skiltelių česnako,
naminio pomidorų padažo (tiks ir pirktinis),
grietinės,
gabalėlio ndujos,
alyvų aliejaus,
poros saujų džiovintų svogūnų,
parmigiano,
tarkuoto muskato,
raudonėlio,
saldžios paprikos miltelių,
rūkytos paprikos miltelių,
pipirų,
druskos,
 
padažui:
grietinės,
majonezo,
bbq padažo,
pomidorų padažo,
pusės laimo sulčių,
žalumynų.
 

Kalafiorą išskaidome stambiais "žiedais" ir trumpai apverdame (ne daugiau 5 minutes), kad liktų traškusi ir tvirtas, nusausiname kiaurasamtyje, šlakstome aliejaus, beriame sausus prieskonius ir atsargiai maišome, kad gerai apsivoliotų.
Iš trinto česnako, grietinės, pomidorų padažo ir gerai sutrintos ndujos padarome padažą ir taip pat atsargiai išmaišome su kalafiorais.
Galiausiai beriame džiovintus svogūnus ir tarkuoto parmigiano (parmigiano dar pasileikame viršui užbarstyti), atsargiai išmaišome, kad kalafiorai nuo maišymo nesubyrėtų, viską dedame į aliejumi pateptą skardą ir kepame 180oC orkaitėje apie pusvalandį.
Prieš baigiant kepti dar barstome likusiu parmigiano sūriu, o išėmus beriame petražolių.

Valgome su padažu sumaišytu iš padažo ingredientų.
Skanaus!
 
 
 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą