2023 m. liepos 22 d., šeštadienis

vasariškas cheesecake'as su mėlynėmis

Paskutiniu metu pamėgau gaminti cheesecake'us.
Kadangi dabar uogų sezonas, prašom - tortas su mėlynėmis, aišku galima vietoje mėlynių dėti šilauoges, avietes, serbentus ar dar ką sugalvosite, tik rūgštesnėms uogoms reikės cukraus daugiau įdėti.
Pas mane kaip visada - cukraus minimaliai, saldu nuo kitų produktų ir pačių uogų.
 
Reikės:
480 g sausainių,
200 g sviesto,
kelių saujų mėlynių (pagal skonį),
500 g mascarpone sūrio,
200 g graikiško jogurto,
2 v. š. kvietinių miltų,
4 v. š.  rudojo cukraus,
4 kiaušinių.
 
Pagrindui sutrupiname sausainius iki miltų ir sumaišome su ištirpintu sviestu, sudedame į torto formą nuimamais kraštais ištiestą kepimo popieriumi, suformuojame (suspaudžiame šaukštu) torto padą ir dedame į 180°C įkaitintą orkaitę kepti iki 15 min, kol lengvai apskrunda.

Kol pagrindas kepa, mascarpone sumaišome su jogurtu, persijotais miltais, 2 šaukštais cukraus ir po vieną įmušame kiaušinius, po kievieno maasę gerai išmaišome iki vientisumo.
 
Išimame pyrago pagrindą ir ant jo supilame sūrio masę (masė gana skysta), ant viršaus pamažu suberiame mėlynes, dalis mėlynių paskęs tešloje, kitos liks paviršiuje, galiausiai viršų pabarstome 2 šaukštais rudojo cukraus.
Pyragą atsargiai dedame atgal į orkaitę ir kepame 160°C temparatūroje apie 1 val. (aš kepiau 1 val. ir 10 min.), iškepusio pyrago kraštai turėtų būti tvirti, o vidurys dar gali lengvai drebėti.
Iškeptą pyragą atvėsiname išjungtoje ir pravertoje orkaitėje, vėliau dedame į šaldytuvą keletui valandų arba nakčiai.
Skanaus!
 
 
 


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą