2023 m. liepos 5 d., trečiadienis

aguoninis sluoksniuotos tešlos bandelių pyragas

Nei pyragas, nei bandelės, arba "du viename" 😀
Bet tai koks geras skonis gavosi!
 
Reikės:
1 didelio lakšto šviežios sluoksniuotos tešlos,  
1 kiaušinio,
120 g maltų aguonų, 
kelių saujų riešutų (dėjau lazdyno),
40 g sviesto,
3 š. medaus.
 

Tešlą truputį paploniname (pakočiojame) ir patepame kiaušinio plakiniu.
Ant viršaus sluoksniu dedame aguonas (paliekame kraštelį apie 1 cm be įdaro), tolygiai ant tešlos supilame tirpintą sviestą, medų (pašildome, jeigu ne skystas), sudedame pasmulkintus riešutus (lazdynu dar prieš tai pakepinau kol nusilupo luobelės), ingredientus paskirstome tolygiai per visą tešlos lakštą ir nuo platesnio krašto vyniojame į ritinėlį link palikto 1 cm kraštelio (kuris pateptas tik kiaušinio plakiniu).
Suvyniotą ritinėlį aštriu peiliu daliname pusiau, dar pusiau ir visą sudaliname į maždaug 12 vienodų gabaliukų, sustatome į formą (aš naudojau silikoninę torto formą), ant viršaus dar užberiame riešutų ir patepame likusiu kiaušinio plakiniu.
Kepame 180°C įkaitintoje orkaitėje 40 min.
Skanaus!
 

 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą