2023 m. sausio 30 d., pirmadienis

cotechino con lenticchie arba itališka kiaulienos dešra su lęšiais

Tradicinis "kaimietiškas" itališkas sausio pirmosios patiekalas - kiaulienos dešra su lęšiais. 
Dešra naudojama šiam pateikalui ne bet kokia, o virta ir specialiame apvalkale supakuota (dar su tuo apvalkalu ją ir virsime), gana riebi, netgi sakyčiau tokia "želatininė", labai specifinė. 
Sunku apibūdinti, nes panašios mes neturime, bet paragauti tikrai verta. Bandome :)

Reikės (4 asmenims):
500 g Veroni cotechino Modena,
300 g lęšių,
1 svogūno,
2 morkų,
saliero stiebo,
2 š. pomidoų pastos,
daržovių sultinio arba vandens, 
keleto lauro lapų,
rozmarino,
juodų pipirų,
druskos.


Gamyba super paprasta.
Lęšius nuplauname ir pamirkiname vandenyje apie pusvalandį.
Dešrą, su jau minėtu apvalkalu, dedame į verdantį vandenį ir verdame 30 min.
Keptuvėje pakepiname smulkintą svogūną, dedame smulkintą salierą ir morkas, kai šiek tiek apkepa dedame pomidorų pastą, pamaišome, sudedame mirkytus lęšius, pilame sultinio arba vandens santykiu 1:2, dedame prieskonius ir troškiname ant mažos ugnies kol lešiai išvirs, apie 15-20 min.
Tiekiame taip pat paprastai - dedame lęšius, ant viršaus dedame stambiais griežinėliais pjaustytą dešrą (išvirusią dešrą išimame iš pakuotės ir apvalkalo).
Atrodo gal keistai, bet skonis labai įdomus ir gardus.
Skanaus!



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą