2023 m. sausio 4 d., trečiadienis

kotletukai su džiovintais baravykais

Paprastų paprasčiausi kotletukai, bet greičiausiai kitokie, nei kepate Jūs 😀, nes kotletų, kaip ir šaltibarščių, yra šimtai receptų ir kiekviena šeimininė daro savaip.
Kaip jau esu minėjusi, kotletus mėgstu be jokių padažų ir marmalų, tiesiai iš keptuvės. O jei liks, kitą dieną visai skanu sumuštiniai su šaltais kotletukais ir garstyčiom.

Taigi visai nemažai dozei (man gaunasi 25 vnt) reikės:
1,2 kg maltos kiaulienos perpus su jautiena,
2 mėlynų svogūnų,
4 skiltelių česnako,
3 kiaušinių,
3 š. džiūvėsėlių,
geros saujos džiovintų baravykų,
čiobrelio,
malto muskato,
saldžios paprikos miltelių,
juodųjų pipirų,
druskos,
saujos krapų.
 

Svogūnus susmulkiname labai smulkiai ir pakepiname ant nedidelės ugnies kol suminkštės, dedame čiobrelio, pabaigoje sumetame susmulkintuis česnakus, pamaišome ir išjungiame.
Į maltą mėsą dedame keptus svogūnus, išmirkytus ir kuo labiau susmulkintus baravykus, prieskonius, susmulkintus krapus,  džiūvėsėlius, įmušame kiaušinius, viską gerai išminkome ranka ir formuojame nedidelius plokščius kotletukus.
Kepame keptuvėje gerai įkaitintame aliejuje kol gražiai apskrus iš abiejų pusių, man gaunasi trys keptuvės.
Skanaus!
 
 
p.s. mums skaniausi ką tik iškepti su kopūstų salotomis ar raugintais agurkėliais, nereikia jokių bulvių, grikių ar duonų...
 
 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą