2023 m. vasario 8 d., trečiadienis

vienos skardos vakarienė: plekšnė

Pirmą kartą kepėm plekšnę!
 
Reikės:
2 plekšnių,
žuvies prieskonių,
citrinos,
aliejaus,
sviesto,
 
garnyrui:
3 paprikų (žalios ir geltonos),
2 burokėlių,
pusės sviestinio moliūgo,
2 galvų česnako,
žalumynų (petražolių ir žirnių daigų),
alyvų aliejaus,
balzamiko,
pipirų,
drukos.
 

Plekšnes prieskoniuojame žuvų prieskoniais ir guldome į skardą pateptą aliejumi, ant viršaus dedame sviesto, kad kepdamas tirptų ir drėkintų.
Paprikas ir moliūgą supjaustome labai stambiai (per pusę), česnakų galvas kepsime cielas, nupjauname tik viršūnes, burokėlius supjaustome stambiai (burokėlius kepiau atskirai, tiesą sakant jų kepiau daugiau, įdėjau į orkaitę gerokai anksčiau ir kepiau virš valandos).
Paprikas, moliūgus ir česnakus sudedame į skardą šalia žuvies ir kepame 180°C įkaitintoje orkaitėje 20-25 min.
Išėmus iš orkaitės daržoves šiek tiek pasmulkiname, česnaką išspaudžiame, sutriname (gaunasi "tyrelė") ir sumaišome su kitomis daržovėmis, dedame petražolių, aliejaus, balzamiko.
Žuvį ir daržves dedame į lėkštes, puošiame žalumynais, šalia citrinos griežinėlis.
Skanaus!
 


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą