2023 m. sausio 26 d., ketvirtadienis

tuno pyragas

Visiškai eksperimentinis, bet labai puikus pyragas. Ne visi mano eksperimentai pasiteisina 😀, bet šis tikrai pavyko!
Bus puikus karštas patiekalas, bet man gal net gardesnis buvo atšalęs, kitą dieną, kaip užkandis.
Pabandykit 😉
 
Reikės:
300 g konservuoto tuno,
lakšto šaldytos tešlos (arba 4 lapelių, aš naudojau mielinę),
2 kiaušinių,
3 didelių svogūnų,
saujos alyvuogių,
saujos kaparėlių,
puskiečio sūrio (užtarkavimui),
alyvų aliejaus,
petražolių,
raudonėlio,
pipirų,
druskos.
 

 
Pirmiausiai atšildome tešlą, kaip nurodyra ant pakuotės, ir prieš dedant įdarą dar pakočiojame (jeigu naudosite atskirus lapelius, kaip aš, reikia juos kočiojant "suklijuoti").
Svogūnus supjaustome pusžiedžiais ir pakepiname alyvų aliejuje, kol suminkštėja.
Tuno skystį gerai nuvarviname.
Išplakame kiaušinius (2-3 š. atidedame pyrago patepimui) ir į juos sudedame svogūnus, tuną, kaparėlius ir alyvuoges (jeigu su kauliukais, išimame kauliukus), dedame gausiai smulkintos petražolės, pipirų ir druskos, išmaišome.
Į tešlos lakšto centrą sudedame įdarą, kad kraštai liktų užvyniojimui, įdarą suformuojame išilgai, ant viršaus patarkuojame sūrio, likusius tešlos kraštus įpjauname 2-3 cm pločio įpjovomis ir "suvyniojame" ant tešlos viršaus "eglute".
Pyrago viršų patepame likusiu kiaušinio plakiniu, beriame raudonėlio ir šauname į 180°C įkaitintą orkaitę 25 min.
Skanaus!


p.s. šį kartą dėjau tuno apie 400 g ir 2 svogūnus, gavosi puikiai, bet kitam kartui norėtųsi tuno mažiau ir svogūų daugiau, tad receptas pakoreguotas

 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą