2023 m. sausio 14 d., šeštadienis

aštuonkojis itališkai su karamelizuotais svogūnais ir kapariais

Aštuonkojų kažkaip pas mus "užderėjo" paskutiniu metu... Karštą patiekalą - aštuonkojo čiuptuvus dažniausiai grilinam galicijietiškai, labai geras receptas, bet jau pabodo... Šį kartą naujas receptas 😀
 
Reikės:
virto aštuonkojo,
šalotinio svogūno,
saujos kaparių,
saujos alyvuogių,
sviesto,
alyvų aliejaus,
 
padažui:
keleto skiltelių česnako,
saujos petražolių,
alyvų aliejaus,
cirtinos,
 
bulvėms:
nedidelių bulvių,
keleto skiltelių česnako,
rozmarino.
pipirų,
druskos.
 

Kaip išsivirti aštuonkojį ne kartą aprašyta ankstesniuose receptuose.
Bulves išverdame su lupena.
Vienoje keptvėje ant sviesto ir trupučio aliejaus lėtai pakepiname ketvirčiais supjaustytą šalotinį svogūną, kol jis karamelizuojasi, dedame kaparėlius, patraiškytas alyvugės ir sudedame aštuonkojo kojas, pačirškiname iš visų pusių, kol aštuonkojis apskrunda.
Kitoje keptuvėje ant sviesto ir aliejaus paskrudiname pusiau perpjautas bulves, dedame česnako skilteles, rozmariną, kol gražiai apskrunda.
Padažui sutriname česnaką ir petražoles, šliūkšteliame alyvų aliejaus, spaudžiame citrinos sulčių.
Aštuonkojį ir bulves pateikiame atskirose lėkštėse, aštuonkojį pašlakstome pagamintu padažu.
Skanaus!
 
 
 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą