2022 m. gruodžio 8 d., ketvirtadienis

vieno puodo vakarienė: jautienos troškinys su baklažanais

Kaip jau kažkur neseniai minėjau, kuo tamsyn, tuo labiau norisi visokių troškinių ir apkepų, kad sušildytų, sočiai pamaitintų ir kitą dieną nereikėtų gaminti - galima bus pasišildyti 😀
 
Reikės:
1 kg jautienos kumpio,
12 mini baklažanų (arba kokių 2 normalių),
2 svogūnų,
2 saliero stiebų,
2 paprikų,
3 morkų,
1 pastarnoko,
3 skiltelių česnako,
2 bulvių,
saujos džiovintų baravykų, 
2 š. pasatos,
indelio konservuotų pomidorų savo sultyse,
lauro lapų,
saldžios paprikos miltelių,
rūkytos paprikos miltelių, 
trupučio kumino,
džiovintos kalendros,
džiovinto raudonėlio,
džiovints baziliko,
pipirų,
druskos,
žalumynų.
 

Jautieną supjaustome gabalėliais, paprieskoniuojame džiovintais prieskoniais ir apčirškiname puode stroru dugnu, kuriame gaminsime troškinį, vis pamaišant. 
Kai jautiena apskrunda dedame stambiai pjaustytas visas daržoves iš eilės nuo kiečiausių, pabaigoje sudedame bulves ir baklažanus, išmirkytus džiovintus baravykus, dedame pasatą ir pomidorus, viską nuolat pamaišome, o kai jau viską sudedame, uždengiame ir troškiname ant mažos ugnies apie valandą kol daržovės suverda ir skoniai susimaišo.
Tiekiant beriame žalumynų.
Skanaus!
 


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą