2022 m. gruodžio 16 d., penktadienis

keptas didelis eršketas

Vėl pasibėdavosiu, kaip retai gaminam eršketą, ir kokia tai skani žuvis ir į jokias kitas žuvis nepanaši, nei balta, nei raudona, ir skonis kitų neprimena, gal kiek ungurį... kiekvieną kartą (o tai, deja, būna retai), kai išsikepam eršketą, sau pažadu kepti dažniau 😀
Ir vargo su juo nedaug, reikia tik nuplauti ir visą cielą žuvį paprieskoniuotą guldyt į skardą (mūsiškis šį kartą toks didelis, kad vos tilpo orkaitę), ir aišku būtina draugų paikviest, nes tokio pavalgys kokie 6 asmenys.
 
Reikės:
2,5 kg eršketo,
žuvies prieskonių mišinio (šiaip prieskonių mišinių nenaudoju, bet šį - žuviai, gavome dovanų ir visai patiko),
keleto skiltelių česnako,
citrinos,
alyvų aliejaus,
sviesto,
druskos
kekės pomidoriukų,
 
garnyrui:
ryžių,
keleto morkų,
žalumynų (petražolių, krapų).
 

Išskrostą ir nuvalytą eršketą gerai nuplauname tekančiu vandeniu (jis labai gleivėtas), nusausiname, vidų ir išorę gausiai įtriname žuvies prieskonių mišiniu ir druska, į pilvą dedame česnako ir citrinos griežinėlių.
Paguldome į didelę skardą ant kepimo popieriaus, eršketo viršuje padarome įpjovas, kurias taip pat įtriname prieskoniais, įkemšame česnako ir cirtinos griežinėlių, sviesto gabalėlių, galiausiai eršketo viršų sudrėkiname aliejumi, taip pat ant viršaus dedame keletą sviesto gabalėlių, kad kepant sudrėkintų, ir keletą citrinos griežinėlių.
Tokį didelį eršketą kepame 180°C orkaitėje apie valandą, o 10 minučių iki baigiant kepti į skardą paguldome pomidoriukų šakeles.
Skanausime su keptų morkų, virtų ir apkeptų ryžių su žalumynais pagardu.
Skanaus!



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą