2022 m. lapkričio 17 d., ketvirtadienis

sicilietiški baklažanų suktinukai

Labai mėgstu baklažanus, bet pati su jais virtuvėje susitikti kažkaip vengiu... jau kuris laikas šaldytuve "voliojasi" pora baklažanų, turėjau gal daryt graikišką moussaka (bet matyt iki jos gamybos dar nepribrendau, labai daug terliotis), paskui maniau padarysiu užkandžiui baklažanų suktinukus su riešutais... bet galų gale nusprenžiau šiuos, pagal mano mylimos Nidos receptą. Taigi,
 
reikės:
2 baklažanų,
2 burbuliukų mozzarella sūrio,
pecorino sūrio (pabarstymui),
alyvuogių aliejaus,
keleto šakelių baziliko,
 
padažui:
skardinės konservuotų pomidorų,
1 šalotinio svogūno,
2 skiltelių česnako,
pipirų,
druskos,
 
įdarui:
500 g ricotta sūrio (aš dėjau varškės perpus su grūdėta varške),
30 g pecorino sūrio,
keleto skiltelų česnako,
1 kiaušinio,
1 š. alyvų aliejaus,
saujos petražolių,
tarkuoto muskato,
pipirų,
druskos.
 

Baklažanus iš ilgio supjaustome 5 mm storio riekelėmis ir apkepame keptuvėje ant didelės ugnies vos vos suvilgę aliejumi iš abiejų pusių  (man gavosi gal 5 keptuvės), kad suminkšėtų ir būtų galima vynioti, neperkepame (galima apkepti ir orkaitėje suguldžius ant kepimo popieriaus).
 
Padažui keptuvėje apkepiname svogūną, kiek vėliau dedame česnaką, už poros minučių sudedame smulkintus pomidorus, drukos, pipirų ir viską patroškiname ant mažos ugnies apie pusvalandį, kol sutirštėja.
 
Įdarui sumaišome visus įdaro ingredientus (jei naudosite grūdėtą varškę, ją būtinai gerai nuvarvinkite, įdaras turi būti sausas).

Į skardą pateptą aliejumi dedame keletą šaukštų pomidorų padažo, paskleidžiame per visą dugną, į baklažanus dedame po gerą šaukštą įdaro ir suvyniojame, suguldome per visą skardą, ant viršaus paskirstome visą likusį pomidorų padažą [šioje stadijoje baklažanus galima dėti į šaldytuvą ir toiau gaminti bei patiekti rytoj].

Prieš kepimą ant baklažanų dedame plėšyto mozzarella sūrio bei tarkuoto pecorino, šauname į 200oC įkaitintą orkaitę kepti 30 minučių, kol gražiai apskrus.
Iškepus leidžiame dar 5-10 min pailsėti, beriame baziliko ir petražolių.
Skanaus!
 
 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą