Anksčiau lazaniją labai mėgau ir gamindavau dažnokai, bet kažkaip pamažu "išėjom iš pieno", tad ir patiekalai su bechamel padažu tapo mažiau valgomi...
Bet lazaniją puikiausiai galima gaminti ir be pieno, ypač jeigu su varške :)
Reikės (4-6 asmenims):
250 g šviežios lazanijos lakštų (3 sluoksnių),
500-540 g varškės (naudojau 3 pakelius po 180 g),
150 g špinatų (galima ir daugiau),
1 didelio svogūno,
1 saliero stiebo,
pusės paprikos,
keleto skiltelių česnako,
2 skardinių pomidorų savo sultyse,
200 g mozarella sūrio (2 burbuliukų),
saldžiosios paprikos miltelių,
džiovinto raudonėlio,
šviežių petražolių,
alyvų aliejaus,
juodųjų pipirų,
druskos.
Pirmiausiai pasiruošime pomidorų padažą: alyvų
aliejuje pakepiname smulkiai supjaustytą svogūną, dedame susmulkintą salierą ir papriką, sudedame česnakus, dedame
paprikos miltelių, raudonėlio, drukos, pipirų ir šiek tiek apkepus supilame pomidorų skardines, viską
patroškiname keliolika minučių (galima dapilti vandens, geriau padažas skystesnis).
Kol padažas troškinasi, špinatus nuplauname ir užpilame verdančiu vandeniu, palaikome keletą minučių kol jie subliūkšta, nusunkiame, susmulkiname, sumaišome su
varške, pipirais, druska.
Tradicinę lazanijos formą patepame aliejumi, dedame sluoksnį pomidorų padažo ir guldome lazanijos lakštus, ant viršaus dedame pusę varškės masės, pomidorų padažo, vėl lazanijos lakštus, išdėliojame likusią varškės masę, suguldome paskutinius lakštus, viršų gausiai užpilame pomidorų padažu ir galiausiai ant viršaus priplėšome mozarellos.
Kepame 180oC orkaitėje apie 40 min, kol viršus gražiai apskrunda.Pateikiant beriame smulkintų petražolių.
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą