2022 m. kovo 19 d., šeštadienis

krevečių stir fry su šviežiomis žirnių ankštimis ir austrių padažu

Greitai ir traškiai 😉
Dar viena kelių minučių gaminimo vakarienė.

Reikės (2 porcijoms):
20-30 krevečių (priklausomai nuo dydžio),
100 g ryžių (arba makaronų),
200 g jaunų žirnelių ankščių,
keleto skiltelių česnako,
sojos padažo, 
austrių padažo,
hoisin padažo (nebūtinai),
aliejaus,
svogūnų laiškų,
čili pipiro.
grūstų pipirų.
 

Žirnių ankščių galus nupjauname, užpilame verdančiu vandeniu, pamaišome, paliekame keletui minučių, kad vos suminkštėtų ir atvėsiname šaltu vandeniu.
Išsiverdame ryžius.
Gilioje keptuvėje įkaitiname aliejų, dedame smulkintą česnaką, krevetes, pilame sojos padažą, austrių padažą, hoisin padadžą, šlakelį vandens, galiausiai sudedame žirnelių ankštis, pipirų, pamaišome - viskas kepa labai greitai, viso vos keletą minučių.
Galiausiai suverčiame ryžius, pamaišome, dedame į dubenėlius, beriame svogūnų laiškų ir keletą griežinėlių čili.
Skanaus!  


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą