2021 m. birželio 20 d., sekmadienis

aštresnės krevetės su nduja

Krevetės paprastai ir greitai, užtuks tik jas išrakinėti iš kiautų.
 
Reikės:
600-700 g krevečių (apie 35 vnt),
ndujos,
pusės galvos česnako,
1 didelis pomidoras,
alyvų aliejaus,
saujos petražolių, 
citrinos,
pipirų,
druskos,
 
* plokščios duonos pita.
 

Krevetes išlukštename, išvalome žarnyno juostą, nuplauname.
Keptuvėje gausiai pilame alyvų aliejaus, pačirškiname česnakų plokšteles, dedame ndujos, pamaišome kol ji išsileidžia, už minutėlės dedame krevetes ir pasmulkintą pomidorą, viską pakepame kol krevetės paraudonuoja - keletą minučių, permaišome ir krauname į gilų dubenį, pabaigoje suverčiame smulkintas petražoles, šlakstome citrinos.
Skanaujame šį kartą su pašildyta graikiška pita užtepta avokadu.
Skanaus!


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą