2021 m. balandžio 1 d., ketvirtadienis

portugališkas seafood rice

Jūros maistas tikrai mums niekada nenusibos!
Šiandieninė improvizacija - nei paella, nei risotto, tiesiog įvairios jūros gėrybės (mūsų mėgstamas fish room'as šiandien buvo dosnus jūros maisto) su ryžiais. Eksperimentuojam.

Reikės:
3 kalmarų,
4 mažų kalmarų su čiuptuvais,
10 krevečių su kiautais,
4 espresso puodelių ryžių,
keleto skiltelių česnako,
1 svogūno,
1 saliero stiebo,
pusės paprikos,
skardinės konservuotų pomidorų,
lauro lapų,
saldžios paprikos miltelių,
vištienos sultinio,
alyvų aliejaus,
kuokšto kalendros,
kuokšto petražolių,
pipirų,
druskos. 


Pirmiausiai keptuvėje alyvų aliejuje apkepiname išlukštentas krevetes, kai paraudonuos, išimame.
Į tą pačią keptuvę dedame išlukštentų krevečių galvas (jas vėliau išmesime, taip reikia dėl skonio ir aromato), dedame smulkintą svogūną, salierą, česnaką, papriką, viską pačirškiname ant nedidelės ugnies, kad krevečių galvos išleistų savo aromatą, jas patraiškome.
Kai šiek tiek pakepa, dedame skardinę pomidorų, lauro lapus, saldžios paprikos miltelius, viską pamaišome, pilame sultinio ir viską patroškiname su dangčiu -niolika minučių.
Išimame krevečių galvas, sudedame ryžius ir vėl uždengus dangtį troškiname apie 20 minučių.
Galiausiai sudedame žiedais supjaustytus kalmarus, išvalytus nesmulkintus mažus kalmarus, krevetes ir uždengiame dangtį 5 minutėms, patroškiname.
Prieš pateikiant dedame žalumynus.
Skanaus!


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą